V kolikor se srečujete s težavami pri dostopu do informacijskih sistemov Univerze v Ljubljani, vas vljudno naprošamo, da izvedete ponastavitev gesla v rubriki "Upravljanje z digitalno identiteto" na spletni strani ID portala.

Prevzem digitalne identitete

Na tej spletni strani lahko prevzamete vašo digitalno identiteto. Vašo digitalno identiteto na UL predstavljata uporabniško ime, ki je zgrajeno podobno kot e-naslov (npr. jn1234@student.uni-lj.si) in geslo. Postopek prevzema vaše digitalne identitete vam na podlagi vnesenih podatkov sporoči vaše uporabniško ime. Poleg tega se v postopku prevzema vašemu uporabniškem imenu doda tudi geslo, ki si ga izberete. Ko je postopek končan, lahko svoje uporabniško ime in geslo uporabite za dostop do drugi informacijskih storitev UL.

Za uspešen prevzem vaše identitete morate izpolniti vsa vnosna polja.

Osebni podatki

Sistem potrebuje vaše osebne podatke, da lahko v podatkovnih zbirkah poišče vašo digitalno identiteto.

Geslo

Geslo izberite skrbno. Vaše geslo varuje vašo digitalno identiteto, zato izberite močno geslo, ki ga boste lahko skrbno varovali. Izogibajte se gesel, ki jih je lahko uganiti (npr. vaše ime ali priimek, ime vašega partnerja, vaš rojstni datum, ...). Geslo mora biti dolgo vsaj 10 znakov, ne sme vsebovati vašega imena ali priimka in ustrezati mora vsaj 3 od naštetih kriterijev:

  • male črke angleške abecede,
  • velike črke angleške abecede,
  • številke,
  • ločila: -_.+@.

Hkrati vaše geslo ne sme vsebovati zaporedne kombinacije naslednjih znakov: script, select, insert, update, delete, drop, --, ', /* in */.

V izogib tipkarskim napakam morate izbrano geslo natipkati dvakrat.

Pogoji uporabe
Prekliči