V kolikor se srečujete s težavami pri dostopu do informacijskih sistemov Univerze v Ljubljani, vas vljudno naprošamo, da izvedete ponastavitev gesla v rubriki "Upravljanje z digitalno identiteto" na spletni strani ID portala.

Pozabljeno geslo

Če ste v preteklosti že prevzeli svojo digitalno identiteto in ste morda pozabili kakšno geslo ste si izbrali pri prevzemu, ga lahko na tej strani nastavite na novo vrednost (reset gesla). To storite tako, da v spodnji obrazec vnesete enake podatke, kot ste jih vnesli pri prevzemu identitete. Poleg tega morate vedeti tudi vaše uporabniško ime (uporabniška imena so v obliki e-naslovov, npr. jn1234@student.uni-lj.si). Če ste pozabili tako uporabniško ime kot geslo, potem se prosimo obrnite na Univerzitetno službo za pomoč uporabnikom.

Za uspešeno ponastavitev gesla morate izpolniti vsa vnosna polja.

Osebni podatki

Sistem potrebuje vaše osebne podatke, da lahko v podatkovnih zbirkah poišče vašo digitalno identiteto.

Uporabniško ime

Uporabniška imena imajo obliko naslova za e-pošto. Primer uporabniškega imena, ki ga ima Janez Novak: jn1234@student.uni-lj.si.

Novo geslo

Geslo izberite skrbno. Vaše geslo varuje vašo digitalno identiteto, zato izberite močno geslo, ki ga boste lahko skrbno varovali. Izogibajte se gesel, ki jih je lahko uganiti (npr. vaše ime ali priimek, ime vašega partnerja, vaš rojstni datum, ...). Geslo mora biti dolgo vsaj 10 znakov, ne sme vsebovati vašega imena ali priimka in ustrezati mora vsaj 3 od naštetih kriterijev:

  • male črke angleške abecede,
  • velike črke angleške abecede,
  • številke,
  • ločila: -_.+@.

V izogib tipkarskim napakam morate izbrano geslo natipkati dvakrat.

Prekliči