• id portal
    • Osrednji portal za upravljanje z vašo digitalno identiteto

Ta del portala je namenjen dostopu do e-poštnega nabiralnika in nastavljanju prijaznejšega e-naslova za študente. Za dostop do teh funkcionalnosti potrebujete vašo digitalno identiteto. Vašo digitalno identiteto na UL predstavljata vaše uporabniško ime in vaše geslo. Uporabniška imena imajo obliko e-naslova (npr. jn1234@student.uni-lj.si). Če svoje digitalne identitete še nimate, jo lahko prevzamete na tem portalu v sklopu Prevzem identitete.

  • Nastavitve e-pošte - vsi študentje imajo privzeto e-naslov enak svojemu uporabniškemu imenu (npr. jn1234@student.uni-lj.si). S pomočjo te povezave si lahko ustvarite prijaznejši e-naslov oz. psevdonim (npr. janez.novak@student.uni-lj.si). Opozarjamo vas, da v vaš elektronski nabiralnik na strani https://www.google.com/a/student.uni-lj.si vstopate samo z uporabniškim imenom oblike ab1234@student.uni-lj.si in ne z vašim psevdonimom. Nalaganje te strani traja nekoliko dlje, saj podatke sproti prenašamo k partnerju.

  • Spletna pošta - ta povezava vodi v spletni vmesnik za dostop do vašega elektronskega nabiralnika. Preusmerjeni boste na partnerjovo stran, kjer se boste morali prijaviti z digitalno identiteto - uporabniškim imenom in geslom, ki ju uporabljate na UL (npr. jn1234@student.uni-lj.si).

Uspešno uporabo informacijskih storitev UL vam želi Univerzitetna služba za informatiko.