• id portal
    • Osrednji portal za upravljanje z vašo digitalno identiteto

Na tej spletni strani lahko prevzamete vašo digitalno identiteto. Vašo digitalno identiteto na UL predstavljata uporabniško ime, ki je zgrajeno podobno kot e-naslov (npr. jn1234@student.uni-lj.si) in geslo. Postopek prevzema vaše digitalne identitete vam na podlagi vnesenih podatkov sporoči vaše uporabniško ime. Poleg tega se v postopku prevzema vašemu uporabniškem imenu doda tudi geslo, ki si ga izberete. Ko je postopek končan, lahko svoje uporabniško ime in geslo uporabite za dostop do drugi informacijskih storitev UL.

Za uspešen prevzem vaše identitete morate izpolniti vsa vnosna polja (označena so z znakom *).

Osebni podatki

Sistem potrebuje vaše osebne podatke, da lahko v podatkovnih zbirkah poišče vašo digitalno identiteto.
*Ime:
*Priimek:
*Datum rojstva: . .
*Vpisna številka:
*Fakulteta:

Geslo

Najmanjšo dolžino gesla smo za večjo varnost vaše digitalne identitete podaljšali na 8 znakov.

Geslo izberite skrbno. Vaše geslo varuje vašo digitalno identiteto, zato izberite močno geslo, ki ga boste lahko skrbno varovali. Izogibajte se gesel, ki jih je lahko uganiti (npr. vaše ime ali priimek, ime vašega partnerja, vaš rojstni datum, ...). Geslo mora biti dolgo vsaj 8 znakov, vsebovati pa mora male in velike črke angleške abecede, številke in naslednja ločila: -_.+@. V izogib tipkarskim napakam morate izbrano geslo natipkati dvakrat (v polji Geslo in Potrditev gesla.)

Izbrano geslo si zapomnite ali skrbno shranite, saj vam ga iz varnostnih razlogov na kasnejših korakih ne prikažemo več.
*Geslo:
*Potrditev gesla:

Pogoji uporabe

Strinjam se s pogoji uporabe informacijskih storitev UL.